1744.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg hámozott mandula,
12 dkg porcukor,
1 tojásfehérje,
a tetejére:
tojásfehérje,
10 dkg fenyőmag,
a hintéshez:
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk nagyon finomra a mandulát, majd keverjük össze a porcukorral és a tojásfehérjével. A tésztából formáljunk rudat, amit vágjunk vékony szeletekre. A szeletkékből alakítsunk kifliket, és rakosgassuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejüket felvert tojásfehérjével kenegessük, és a fenyőmaggal szórjuk meg. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük szép aranysárgára. Mielőtt tálra raknánk, porcukorral hintsük meg.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése