1751.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 tojássárgája,
2 tojásfehérje,
15 dkg reszelt sajt (vegyesen,
többféle lehet),
20 dkg liszt,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
10 dkg vaj vagy margarin,
1 fiola kapribogyó,
1/2 tubus szardellapaszta,
15 dkg reszelt márványsajt,
1/2 citrom reszelt héja,
kevés tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez keverjük
habosra a tojássárgákat a sóval, ezután apránként adjuk hozzá a lisztet, a
reszelt sajtot, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot. Öntsük a masszát
kikent, kilisztezett formába, és tegyük előmelegített forró sütőbe. Közepesnél
kisebb lángon süssük. Hurkapálcával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha
a teteje idő előtt barnulna, tegyünk rá alufólia lapot. A tortát csak akkor
borítsuk deszkára, ha teljesen kihűlt. Éles késsel, vágjuk két lapba. Közben
készítsük el a tölteléket. Keverjük habosra a vajat a reszelt sajttal, a
citromhéjjal, a szardellapasztával, kevés tejszínnel, a kapribogyó levével és
az összevágott kapribogyó felével. A kihűlt tortát kenjük meg a sajtos krémmel,
majd a maradékkal vonjuk be a torta tetejét is. Szórjuk rá a maradék
kapribogyót és fagyasszuk ki alaposan.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése