1751.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 tojássárgája,
2 tojásfehérje,
15 dkg reszelt sajt (vegyesen, többféle lehet),
20 dkg liszt,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
10 dkg vaj vagy margarin,
1 fiola kapribogyó,
1/2 tubus szardellapaszta,
15 dkg reszelt márványsajt,
1/2 citrom reszelt héja,
kevés tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez keverjük habosra a tojássárgákat a sóval, ezután apránként adjuk hozzá a lisztet, a reszelt sajtot, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot. Öntsük a masszát kikent, kilisztezett formába, és tegyük előmelegített forró sütőbe. Közepesnél kisebb lángon süssük. Hurkapálcával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha a teteje idő előtt barnulna, tegyünk rá alufólia lapot. A tortát csak akkor borítsuk deszkára, ha teljesen kihűlt. Éles késsel, vágjuk két lapba. Közben készítsük el a tölteléket. Keverjük habosra a vajat a reszelt sajttal, a citromhéjjal, a szardellapasztával, kevés tejszínnel, a kapribogyó levével és az összevágott kapribogyó felével. A kihűlt tortát kenjük meg a sajtos krémmel, majd a maradékkal vonjuk be a torta tetejét is. Szórjuk rá a maradék kapribogyót és fagyasszuk ki alaposan.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése