1750.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
25 dkg vaj,
2 tojássárgája,
12 dkg porcukor,
2 dkg kakaó,
50 dkg marcipánmassza,
25 dkg porcukor (összegyúrni a
marcipánnal),
nutella,
baracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a porcukrot, a vajat,
a tojássárgáját, és tegyük hozzá a kakaót is. Nyújtsuk ki a tésztát, kerek
formával szúrjuk ki, 160 fokon 14 percig süssük a tallérokat. A kekszeket nutellával
ragasszuk össze. A marcipánmasszát gyúrjuk össze a porcukorral, nyújtsuk ki, és
ugyanazzal a formával, mint amivel a kekszeket is készítettük, szúrjuk ki. A
már összeragasztott kekszek tetejét vékonyan kenjük be sárgabaracklekvárral, és
fedjük be a marcipántallérokkal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése