1783.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
10 dkg főző- vagy étcsokoládé,
1 csomag ötlapos, száraz piskótalap (vagy ennek megfelelő súlyú megszáradt édes kalács vagy piskótalap, esetleg közvetlen fogyasztásra már alkalmatlan, édes, töltetlen teasütemény),
3 dl tejszín,
2 tojás,
6-8 dkg porcukor,
csipetnyi só,
5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Tördeljük össze a száraz piskótát. Locsoljuk rá apránként a tejszínt, időnként forgassuk át, hogy mindenütt megázzon. Közben reszeljük le a csokoládét, keverjük hozzá a tojássárgáját, a sót és a tejszínes piskótát. Végül keverjük bele a tojásfehérjékből vert kemény habot, és halmozzuk a réteslap szélére egy csíkban, majd lazán csavarjuk össze. A tetejét kenjük meg olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben süssük szép pirosra. Csak hidegen szeleteljük fel.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése