1795.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
8 dkg margarin,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája,
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 púpozott evőkanál darált dió,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
15-20 dkg cukor,
3 csapott evőkanál tejpor,
5 dkg margarin,
1 tojás,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál kókuszreszelék,
csipetnyi só,
a tetejére:
3 tojás,
5 dkg porcukor,
6 dkg liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tejfölt, a tojássárgájával, a cukorral és a margarinnal. Keverjük el a sütőport a liszttel, majd a tejfölös masszával összegyúrva készítsünk belőle sima tésztát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és tegyük egy közepes nagyságú tepsibe. Előmelegített forró sütőben félig süssük meg, majd hűtsük langyosra. A töltelék elkészítéséhez az áttört tehéntúrót keverjük simára a cukorral, a tejporral, az olvasztott, de már nem meleg margarinnal, a habosra felvert tojással, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a vaníliás cukorral. Simítsuk a félig sült tésztára, majd egyengessük egyenletesre a tetejét. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral meg a tojásfehérjéből vert kemény habbal, és a liszttel óvatosan átforgatva kenjük rá a túrós töltelék tetejére. Szórjuk meg a darált dióval, majd az előmelegített forró sütőben süssük készre. Még tűzforrón szórjuk a tetejére a kókuszreszeléket és csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen kihűlt.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése