1795.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
8 dkg margarin,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája,
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 púpozott evőkanál darált dió,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
15-20 dkg cukor,
3 csapott evőkanál tejpor,
5 dkg margarin,
1 tojás,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál kókuszreszelék,
csipetnyi só,
a tetejére:
3 tojás,
5 dkg porcukor,
6 dkg liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tejfölt, a
tojássárgájával, a cukorral és a margarinnal. Keverjük el a sütőport a liszttel,
majd a tejfölös masszával összegyúrva készítsünk belőle sima tésztát.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és tegyük egy közepes nagyságú tepsibe.
Előmelegített forró sütőben félig süssük meg, majd hűtsük langyosra. A töltelék
elkészítéséhez az áttört tehéntúrót keverjük simára a cukorral, a tejporral, az
olvasztott, de már nem meleg margarinnal, a habosra felvert tojással, a reszelt
citromhéjjal, a sóval és a vaníliás cukorral. Simítsuk a félig sült tésztára,
majd egyengessük egyenletesre a tetejét. A tojássárgákat keverjük habosra a
cukorral meg a tojásfehérjéből vert kemény habbal, és a liszttel óvatosan
átforgatva kenjük rá a túrós töltelék tetejére. Szórjuk meg a darált dióval,
majd az előmelegített forró sütőben süssük készre. Még tűzforrón szórjuk a
tetejére a kókuszreszeléket és csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen
kihűlt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése