Ads 468x60px

Pages

Kókuszos almatorta

1790.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
3-4 tojás,
3-4 evőkanál citromlé,
18 dkg liszt,
8 dkg kókuszreszelék,
1/2 teáskanál sütőpor,
kb. 80 deka alma.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy kivételével vágjuk négybe a kimagozott és meghámozott almákat, majd csíkozva vagdaljuk be őket. Ezt érdemes először elkészíteni, mert a tészta összeállítása 5 perc. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojással, majd adjuk hozzá a citromlé felét. Vegyítsük el a sütőport a liszttel, és kb. 5 deka kókuszreszelékkel együtt keverjük a masszába. Reszeljük bele a megmaradt almánkat. Simítsuk a masszát egy tortaformába, és a bevagdosott almákat szépen, körben rendezgessük el a tetején úgy, hogy a beirdalt felük legyen fölül. Közepes lángon kb. 50 percig süssük. Nagyjából 40 perc után nézzük meg, mennyit kell még sülnie, ha már nem sokat, akkor szórjuk meg a tetejét kókusszal és így tesszük vissza.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése