1790.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
3-4 tojás,
3-4 evőkanál citromlé,
18 dkg liszt,
8 dkg kókuszreszelék,
1/2 teáskanál sütőpor,
kb. 80 deka alma.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy kivételével vágjuk négybe a
kimagozott és meghámozott almákat, majd csíkozva vagdaljuk be őket. Ezt érdemes
először elkészíteni, mert a tészta összeállítása 5 perc. Keverjük habosra a
vajat a cukorral és a tojással, majd adjuk hozzá a citromlé felét. Vegyítsük el
a sütőport a liszttel, és kb. 5 deka kókuszreszelékkel együtt keverjük a
masszába. Reszeljük bele a megmaradt almánkat. Simítsuk a masszát egy tortaformába, és a bevagdosott almákat szépen, körben rendezgessük el a tetején
úgy, hogy a beirdalt felük legyen fölül. Közepes lángon kb. 50 percig süssük. Nagyjából
40 perc után nézzük meg, mennyit kell még sülnie, ha már nem sokat, akkor szórjuk
meg a tetejét kókusszal és így tesszük vissza.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése