1786.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
1 tojás,
17 dkg liszt,
6 dkg darált mák,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál étkezési keményítő,
5 dkg tortabevonó csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojást, a cukorral
és a vajjal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a ledarált mákot, és az
étkezési keményítőt, és keverjük szép simára. Tegyük hűtőbe fél órára. Béleljünk
ki sütőpapírral két nagy tepsit, és formázzunk diónyi golyókat a masszából, amiket
nyomjunk le egy kispohár aljával. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc
alatt süssük világosbarnára. Olvasszuk meg gőz fölött a csokit és a vajat, és a
kihűlt kekszek egyik felét mártogassuk bele.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése