Ads 468x60px

Pages

Omlós mákos keksz

1786.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
1 tojás,
17 dkg liszt,
6 dkg darált mák,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál étkezési keményítő,
5 dkg tortabevonó csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojást, a cukorral és a vajjal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a ledarált mákot, és az étkezési keményítőt, és keverjük szép simára. Tegyük hűtőbe fél órára. Béleljünk ki sütőpapírral két nagy tepsit, és formázzunk diónyi golyókat a masszából, amiket nyomjunk le egy kispohár aljával. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt süssük világosbarnára. Olvasszuk meg gőz fölött a csokit és a vajat, és a kihűlt kekszek egyik felét mártogassuk bele.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése