1784.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
a krémhez:
5 dl tej,
5 evőkanál liszt,
20 dkg cukor,
1 csomag vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg darált mák,
a tetejére:
2,5 dl tejszínhab.
ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a tojássárgákat a
cukorral, majd kanalanként kavarjunk hozzá 10 evőkanál forró vizet, azután adjuk
hozzá a lisztet, a sütőport futtassuk fel kevés citromlével és kavarjuk a
masszába. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval, majd
óvatosan keverjük bele a kikavart tésztába. Előmelegített sütőben 25-30 perc
alatt süssük meg. A krém elkészítéséhez a tejet a liszttel kavarjuk csomómentesre,
kavarjuk bele a cukrot és főzzük sűrű péppé. Miután langyosra hűlt, egy habverővel
kavarjuk bele a vajat, a vaníliáscukrot és a ledarált mákot. A krémet kenjük rá
a piskótára, majd tegyük hideg helyre, amíg a krém kissé megdermed. A tejszínt verjük
kemény habbá és simítsuk a mákos krémre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése