Ads 468x60px

Pages

Habos keksz

1831.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg keksz,
3 tojás,
8 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliapuding,
6 dl tej,
1 kávéskanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vaníliapudingot a tojások sárgájával és 5 evőkanál cukorral, keverjük fel 5 dl tejjel, majd főzzük készre. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot a maradék cukorral és keverjük óvatosan a már elkészített és langyosra hűtött pudinghoz. Áztassuk meg a kekszeket 1dl tejből és a kevés cukorral elkevert kakaóporból készített szirupban, majd tegyük egy hőálló edény aljára. Erre kenjünk egy réteget a habkrémből. Rétegezzük tovább tetszés szerint. Miután kihűlt tegyük fél órára hűtőszekrénybe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése