1841.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
5 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1 evőkanál kakaópor,
1dkg szalakáli,
1 tojás,
kevés tej,
a piskótához:
4 tojás,
14 dkg cukor,
8 dkg liszt,
kevés sütőpor,
reszelt citromhéj,
a krémhez:
4 dl tej,
5 evőkanál liszt,
2 csomag vaníliáscukor,
25 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
1/2 dl rum,
a kenéshez:
ribizlilekvár,
a tetejére:
csokimáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a porcukorral, a vajjal, a kakaóporral, a szalalkálival, és a tojással. Adjunk hozzá annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Nyújtsunk belőle 2 lapot és sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángnál egyenként süssük meg. A piskóta hozzávalóiból, ugyanakkora tepsiben süssünk piskótalapot. Főzzük sűrűre a tejet, a lisztet és a vaníliáscukrot, majd kihűlés után kanalanként adjuk hozzá a habosra kevert porcukros vajhoz, a rummal ízesítsük. Az egyik gyúrt lapra kenjünk ribizlilekvárt, erre fektessük a piskótalapot, majd kenjük rá a krémet, amit a másik lappal fedjünk be. A tetejére kenjünk csokimázat.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése