Ads 468x60px

Pages

Puncs mignon

1838.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg liszt,
4 tojás,
22 dkg porcukor,
ribizli lekvár,
1,5 dl rum,
1 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket 10 dkg porcukorral. Egy picit verjük fel a tojássárgákat is, és adjuk a habhoz. Keverjük bele a lisztet, majd kikent, sütőpapírral bélelt sütőlapon ujjnyi vastagságban kenjük fel a tésztát. Közepesen meleg sütőben süssük. Miután kisült, teljesen hűtsük ki. A 2/3 részét vágjuk le, kenjük meg ribizli lekvárral és vágjuk ketté. A fennmaradó egyharmad részt vágjuk apró kockákra, locsoljuk meg a rummal, és citrom kifacsart levével, majd keverjük a maradék porcukorból és 1/2 dl vízből készített nagyon sűrű szirupba. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a kettévágott, ribizli lekváros piskótalapokat. Szúrjunk ki belőle mignonokat. Egy kicsit hagyjuk állni, majd rózsaszínű cukorfondattal vonjuk be őket.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése