1839.
HOZZÁVALÓK:
3 réteslap,
3 dl tejszín,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliaízű pudingpor,
1 dl tej,
1/2 citrom lereszelt héja,
5 dkg dió,
5 dkg vaj,
30 dkg sárgabarack,
1 tojás,
2 dkg barnacukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a réteslapokat az itt található recept szerint. Forraljuk fel a tejszínt a cukorral. Keverjük el a pudingport a tejben, és a tejszínhez öntve főzzünk belőle sűrű pudingot. Keverjük bele a lereszelt citromhéjat és hagyjuk teljesen kihűlni. Kenjük meg a réteslapokat egyenként olvasztott vajjal, és rakjuk őket egymásra rétegezve egy vizes konyharuhára. Rakjuk egy csíkba a pudingot a réteslap szélére, majd nyomkodjuk bele az összevágott barackot. Tekerjük fel szorosan a konyharuha segítségével a réteslapokat, majd kenjük meg a tetejét tojással, és szórjuk meg apróra vágott dióval és barna porcukorral. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük pirosra.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése