1992.
HOZZÁVALÓK:
18 dkg margarin,
6 evőkanál tej,
5 dkg mazsola,
15 dkg darált mák,
1 citrom,
12 dkg porcukor,
3 tojás,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
vanília-, vagy rumaroma.

ELKÉSZÍTÉS:
Hevítsük forrásig a tejet a margarinnal, majd adjuk hozzá a mazsolát, a darált mákot, a citrom lereszelt héját, és a porcukrot. Hagyjuk hűlni, majd miután kihűlt, keverjük bele az egész tojásokat, és keverjük az egészet szép simára. Ekkor adjuk hozzá a lisztben elkevert sütőport. Ízlés szerint ízesítsük vanília-, vagy rumaromával. Töltsük a masszát sütőpapírral bélelt formákba, de ügyeljünk rá, hogy legalább egy ujjnyi hely maradjon a formák peremétől. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. Porcukorral megszórva azonnal kínáljuk.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése