1988.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg rétesliszt,
1 tojás,
4 evőkanál vaj,
1 evőkanál ecet,
vaníliáscukor,
2,5 kg fehér és vörös szőlő,
só,
15 dkg durvára vagdalt mandula,
porcukor,
fahéj,
búzacsíra.

ELKÉSZÍTÉS:
Szórjuk meg a lisztet egy csipetnyi sóval, majd készítsünk mélyedést a közepébe, amibe üssük bele a tojást. Két és fél deci langyos vízben keverjük el az ecetet, 1 evőkanálnyi megolvasztott vajat, és adjuk a liszthez. Készítsünk belőle lágy tésztát, amelyet addig dagasztunk, csapkodunk, amíg sima lesz, és elválik a kéztől, a deszkától. Osszuk 3 egyforma nagyságú cipóra, szórjuk meg liszttel, takarjuk le egy forró lábassal, és pihentessük 1/2 órát. Lisztezett abroszon lisztes kézzel papírvékonyságúra húzzuk ki az egyik tésztát. A kihúzott rétest hagyjuk kissé száradni, majd olvasztott vajjal kenjük, és búzacsírával szórjuk meg. Rakjuk ki leszemezett, megmosott szőlőszemekkel, szórjuk meg fahéjas, vaníliás porcukorral és mandulával. A tészta széleit hajtsuk fel, és az abrosz segítségével tekerjük fel. Tegyük vajjal kikent tepsibe mind a három rudat, a tetejüket kenjük meg olvasztott vajjal, és forró sütőben süssük meg. A kihűlt rétest ferdén szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése