Ads 468x60px

Pages

Málnás Raffaello-torta

1980.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg liszt,
4 tojás,
15 dkg cukor,
12 dkg vaj,
7 dkg kókuszreszelék,
20 db Raffaello,
25 dkg málna,
5 dl tejszín,
10 dkg sárgabaracklekvár,
3 csapott teáskanál sütőpor,
2 csomag habkeményítő por,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk a kókuszreszeléket száraz serpenyőben aranysárgára. Keverjük össze a vajat 12 dkg cukorral és a vaníliáscukorral. Keverjük a tojások sárgáját egyenként a krémbe. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá, és keverjük a krémbe. Öntsük a tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30 percig süssük. A kihűlt tészta belsejét szedjük ki kanállal úgy, hogy alul és oldalt 1,5 centis rész maradjon. A belsejét morzsoljuk szét. Vágjunk 14 Raffaellót kis darabokra. Verjük a tejszínt a maradék cukorral és a habkeményítővel habbá. Keverjük bele a felaprított desszertet, majd adjunk hozzá 20 dkg málnát. Töltsük a masszát kúposan a kivájt üregbe. A megmelegített sárgabaracklekvárt kenjük a torta szélére, és nyomkodjuk bele a tortamorzsa felét. A maradék Raffaellót vágjuk félbe, és a maradék málnával együtt rakjuk a torta szélére. A tortát a maradék kókuszreszelékkel díszítsük. Fogyasztásig tartsuk hűvös helyen.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése