1980.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg liszt,
4 tojás,
15 dkg cukor,
12 dkg vaj,
7 dkg kókuszreszelék,
20 db Raffaello,
25 dkg málna,
5 dl tejszín,
10 dkg sárgabaracklekvár,
3 csapott teáskanál sütőpor,
2 csomag habkeményítő por,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk a kókuszreszeléket
száraz serpenyőben aranysárgára. Keverjük össze a vajat 12 dkg cukorral és a
vaníliáscukorral. Keverjük a tojások sárgáját egyenként a krémbe. Adjuk hozzá a
lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Verjük a tojásfehérjéket kemény
habbá, és keverjük a krémbe. Öntsük a tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm
átmérőjű tortaformába. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30 percig süssük. A
kihűlt tészta belsejét szedjük ki kanállal úgy, hogy alul és oldalt 1,5 centis
rész maradjon. A belsejét morzsoljuk szét. Vágjunk 14 Raffaellót kis darabokra.
Verjük a tejszínt a maradék cukorral és a habkeményítővel habbá. Keverjük bele
a felaprított desszertet, majd adjunk hozzá 20 dkg málnát. Töltsük a masszát
kúposan a kivájt üregbe. A megmelegített sárgabaracklekvárt kenjük a torta
szélére, és nyomkodjuk bele a tortamorzsa felét. A maradék Raffaellót vágjuk
félbe, és a maradék málnával együtt rakjuk a torta szélére. A tortát a maradék
kókuszreszelékkel díszítsük. Fogyasztásig tartsuk hűvös helyen.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése