1979.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
7 dkg vaj,
5 dkg cukor,
5 dl tej,
2 dkg élesztő,
2 tojássárgája,
30 dkg keményebb lekvár,
reszelt citromhéj,
5 dkg fahéjas cukor,
csipetnyi só,
a sütéshez zsír vagy olaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze az élesztőt 2 dl langyos tejjel, 10 dkg liszttel, 1 evőkanál cukorral, csipetnyi sóval és kelesszük meg. Miután megkelt, dagasszuk a többi liszttel, az olvasztott vajjal, tejjel, cukorral, a tojássárgákkal és a reszelt citromhéjjal közepesen kemény tésztává. Takarjuk le, és meleg helyen 35-40 percig kelesszük. Amikor megkelt, borítsuk ki egy gyengén lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk ki félujjnyi vastagra, és daraboljuk nagyobb kockákra. Mindegyik közepébe tegyünk lekvárt, majd hajtogassuk össze átlósan háromszögletűre, csücsökre, és takarjuk le újból, még fél órát kelesszük. Forró, bő olajban mindkét oldalát süssük meg, és fahéjas cukorral meghintve adjuk az asztalra.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése