1978.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg naspolya,
20 dkg mandula,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 dkg vaníliáscukor,
4 tojás,
2dk5 dkg liszt,
2 g sütőpor,
1 citrom,
porcukor a szóráshoz.

ELKÉSZÍTÉS:
Az átszitált liszthez adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a cukrokat, a sütőport, a kimagozott, darabos naspolyát, a tojásokat és a durvára vágott hámozott mandulát. Keverjük jól formálható tésztává. Alufóliával béleljünk ki és egy kivajazott sütőformát, és töltsük ki a tésztával. Előmelegített sütőben 45-50 percig 170-180 fokon tűpróbáig süssük. Az utolsó 10 percben a tetejét takarjuk le alufóliával, hogy meg ne égjen. Borítsuk lisztezett deszkára és hagyjuk kihűlni. Locsoljuk meg a citrom szűrt levével, szórjuk meg porcukorral és csak ezután szeleteljük fel. Tejszínhabbal és szép egész naspolyákkal díszíthetjük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése