1990.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 tojásfehérje,
36 dkg cukor,
12 dkg liszt,
1/2 citrom,
1 dkg vaníliás cukor,
50 dkg ribizli-kocsonya.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a tojásokból, 12 dkg cukorral, a liszttel, a citrom levével és reszelt héjával, és a vaníliás cukorral piskótatésztát. Öntsük a massza egyharmad részét kikent tepsibe. Verjünk kemény habot a 6 tojásfehérjéből 4 dkg cukorral, amibe utána óvatosan keverjük bele a maradék cukrot. Tegyünk egy nyomózsákba piskóta masszát, egy másikba a habmasszát. A tepsibe levő piskótát rácsozzuk kb. 3 cm távolságra, egy rács piskóta, egy rács hab, majd a keresztrácsozást ugyan ilyen módon végezzük. Ha kész ribizli kocsonyával töltsük ki a kocka részeket. Gyenge tűznél süssük, majd miután kisült, vágjuk hosszúkás szeletekre.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése