1989.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 tojás,
35 dkg porcukor,
27 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő,
10 dkg,
3 dkg kakaó,
1/2 teáskanál sütőpor,
a krémhez:
25 dkg ribizli,
12 dkg cukor,
5 dkg vaníliaízű pudingpor,
30 dkg vaj,
2 evőkanál citromlé.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéshez állandóan
kevergetve melegítsük fel a tojásokat és a cukrot forró vízfürdőben, majd
jéghideg vízfürdőben addig verjük, míg a massza megszilárdul. Keverjük össze a
lisztet a keményítővel, a sütőporral, a kakaóval, és óvatosan dolgozzuk a
masszába. Végül adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Öntsük a masszát kapcsos
tortaformába, és 180 fokos sütőben 25-30 percig süssük. A krémhez a ribizlit szemezzük
le, főzzük fel 2 deci vízzel és a cukorral, majd verjük krémmé, és egyszer forraljuk
fel. Keverjük habosra a vajat, és adjuk apránként a kihűlt gyümölcskrémhez. Adjuk
hozzá a citromlét, és addig verjük, míg habos lesz. A tésztát vágjuk 2 lapra,
és töltsük meg a krémmel. A tetejét és az oldalát is bevonhatjuk. A tetejét
ribizliszemekkel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése