2059.
HOZZÁVALÓK:
10 tojás,
30 dkg porcukor,
25 dkg darált mandula,
4 dkg vaníliáscukor,
25 dkg vaj,
2 dl tej,
5 dkg kakaó,
2 cl rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel a
tojások fehérjét kemény habbá, és keverjük bele a darált mandulát. Kivajazott
tepsiben, mérsékelt tűznél süssük úgy, hogy jó magasra feljöjjön. Miután kész, hagyjuk
kihűlni. Közben a tojássárgája, a cukor, és a kakaó hozzáadásával főzzünk sűrű
krémet, ha kihűlt, tegyünk hozzá vajat, és rumot, majd keverjük ki jó habosra. Vágjuk
a tésztát 3 szeletbe, locsoljuk meg a rummal és töltsük meg a krémmel, kívülről
is kenjük be. Végül hintsük meg apróra vágott, karamellizált mandulával.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése