2065.
HOZZÁVALÓK:
3 nagy tojás,
2 narancs lereszelt
héja,
1 teáskanál
vanília,
1/2 teáskanál
mandulaolaj,
3,5 dl
finomliszt,
0,7 dl
cukrozatlan, keserű kakaópor,
1,5 dl
porcukor,
1 teáskanál
sütőpor,
1/4 teáskanál
só,
2 dl pörkölt
mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő
a sütőt 150 fokra. Egy nagy sütőlapot vékonyan olajozzunk meg, vagy tegyünk rá
sütőpapírt. Egy tálban verjük egybe a tojásokat, a narancshéjat, a vaníliát és
a mandulaolajat. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a kakaót, a
cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásos keveréket és keverjük
simára. Ezután keverjük bele a mandulát. Felezzük el a tésztát. Minkét félből
formáljunk kb. 30 cm hosszú, 3 - 4 cm széles, 1 - 1,5 cm magas téglát. Süssük
őket a sütő közepébe helyezve kb. 50 percig, míg teljesen össze nem állnak, és
az éleiknél már pörkölődni nem kezdenek. Ekkor vegyük ki őket a sütőből és
hűtsük 5 percig. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 135 fokra. Egy vágódeszkán
fűrészfogú késsel vágjunk belőlük 1/2 - 3/4 cm vastag szeleteket. Lapjával
helyezzük vissza a szeleteket a sütőlapra, köztük kis hézagot hagyva. Tegyük
vissza őket a sütőbe és további 20 - 25 percig süssük, amíg ki nem szárad és
enyhén meg nem pörkölődik. Közben egyszer fordítsuk meg őket a másik lapjukra.
Utána fémrácson hűtsük le, és légmentesen záródó fémdobozban tároljuk őket.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése