2054.
HOZZÁVALÓK:
5 egész tojás
+ 2 tojásfehérje,
30 dkg nyers,
reszelt sárgarépa,
30 dkg darált
dióbél,
7 dkg
rétesliszt,
25 dkg
porcukor,
2 kis citrom reszelt
héja és kicsavart leve,
1 teáskanál
sütőpor,
csipetnyi só,
a tetejére:
20 dkg darált
dió,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
2 evőkanál
rum,
a tepsi
kenéséhez:
2 dkg vaj,
kevés liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük
habosra a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat,
a sót, a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt sárgarépát és a darált diót. Az
egészet addig keverjük, amíg össze nem áll és habos nem lesz. Ezután óvatosan forgassuk
bele a tojásfehérjék kemény habját is. Vajazzunk ki egy közepes nagyságú tepsit,
hintsük meg egy kevés liszttel, majd töltsük bele a masszát. Előmelegített,
forró sütőben közepes lángon süssük. Közben a sárgabaracklekvárt keverjük össze
a rummal és a darált dióval, majd annyi vizet adjunk hozzá, hogy kenhető
legyen. A megsült forró tésztát borítsuk deszkára, és még forrón kenjük rá a
diós-rumos lekvárt. Hagyjuk kihűlni, kockákra vágva kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése