Ads 468x60px

Pages

Alvétorta

2381.

HOZZÁVALÓK:
100 db dióbél,
6 tojásfehérje,
2 nagy evőkanál méz,
1/2 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Szedjük ki óvatosan a diók belét cikkekben, mindegyiket hasogassuk 2-3 felé egy éles késsel. Verjük kemény habbá habsütőben a tojásfehérjéket, és folytonos keverés közben adjuk hozzá a langyosra melegített mézet és a vaníliáscukrot. A habsütőt állítsuk forró vízzel telt fazékba és így tegyük a tűzhelyre. Állandó kevergetés közben addig főzzük, míg olyan sűrű lesz, hogy a kanál megáll benne, ekkor a tűzről levéve, hirtelen keverjük bele a felaprózott diót, és töltsük a kiszórt vagy zsírpapírral körül bélelt tortaformába 2 vastagabb tortalap közé. Az így elkészített édességet tegyük félre pár napra száraz helyre, és csak ezután szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése