Ads 468x60px

Pages

Olasz csokoládébomba

2385.
HOZZÁVALÓK:
7,5 dl tejszín,
3 szelet (kb. 40 dkg) kör alakú vékony piskótalap,
15 dkg étcsokoládé,
5 dkg tejcsokoládé,
2 teáskanál nescafé,
4 dkg szálasra vágott mandula,
5-6 evőkanál Amaretto (olasz mandulalikőr),
1 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál cukor,
1 teáskanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a nescafét 2,5 dl tejszínnel, majd forraljuk fel, és vegyük le a tűzről. Tördeljük a kétféle csokoládét nagyobb darabokra, adjuk a forró kávés tejszínhez, és állandó keverés mellett olvasszuk fel. Öntsük egy tálba, majd kb. 2 órára állítsuk hideg helyre. Pirítsuk a mandulát teflonserpenyőben, külön zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára. Az egyik piskótalapból vágjunk ki 21 cm átmérőjű kört. Béleljünk ki egy 21 cm átmérőjű, félgömb alakú tálat folpackkal. A második lapot vágjuk hatfelé. A háromszög alakú szeletekkel béleljük ki a tálat, és locsoljuk meg a tésztát 2 evőkanál likőrrel. Verjünk kemény habbá 2,5 dl tejszínt a vaníliás cukorral, keverjünk hozzá 2 evőkanál likőrt, és a kihűlt pirított mandulát, majd simítsuk a habot a tálban lévő piskótára. Törjük össze a harmadik tortalapot és a maradék piskótát, morzsoljuk a likőrös habra, kissé nyomkodjuk bele, és locsoljuk meg a maradék likőrrel. Kb. 1 órára hűtsük be. Verjük fel a csokoládés krémet habverővel, töltsük meg vele a bomba közepét, majd simítsuk el és fedjük be a kör alakú piskótalappal. Folpackkal takarjuk be, és kb. 6 órán keresztül hideg helyen pihentessük. Verjük kemény habbá a maradék tejszínt a cukorral. A csokibombát fordítsuk meg, rázzuk ki a formából, és a tetejéről húzzuk le a folpackot. Tálalás előtt fedjük be édes tejszínhabbal és hintsük meg a kakaóporral. A csoko-ládébomba Amaretto helyett dió-, kávé- vagy kakaólikőrrel elkészítve is finom.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése