Ads 468x60px

Pages

Gyümölcsös vargabéles

2372.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg cérnametélt tészta,
40 dkg túró,
1 kg sárgabarack vagy más idén gyümölcs,
3 csomag réteslap,
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
4 tojás,
6 dkg mazsola,
4 dl tejföl,
1 citrom lereszelt héja.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük ki a cérnametélt tésztát enyhén sós vízben, majd csepegtessük le. Dolgozzuk össze a vajat, a cukrot, a tejfölt, a tojássárgáját, a mazsolát, a lereszelt citromhéjat az áttört túróval. Keverjük bele a kifőtt tésztát és a felvert tojáshabot. Béleljük ki a kivajazott tepsit réteslappal, öntsük bele a metélt felét, takarjuk be réteslappal és locsoljuk meg langyos vajjal. Rakjuk rá a kimagozott, félbevágott gyümölcsöt és tegyük rá a maradék tésztát. Takarjuk be réteslappal ismét és vajjal locsoljuk meg. Közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése