Ads 468x60px

Pages

Káposztás pogácsa

2383.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
10 dkg zsír,
só,
kevés tej,
5 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
tejföl,
70 dkg káposzta,
cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet (a fele lehet rétesliszt) a zsírral, ízlés szerint sózzuk (legalább 1 kávéskanállal). Futtassuk meg kissé cukrozott tejben az élesztőt, tegyük a liszt közepébe és adjuk hozzá a tojássárgáját. Keverjük össze és annyi tejfölt vagy tejet adjunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Reszeljük le a káposztát és pirítsuk szép barnára olajon, kevés cukorral, és sóval. Amikor a tészta duplájára kelt, osszuk 2 cipóra, nyomkodjuk szét kerek lapformára, és kenjük meg a pirított káposztával. Negyedóránként nyújtsuk ki, 3-4 alkalommal hajtogassuk. Végül nyújtsuk 2-3 cm vastagra, szaggassuk ki, a tetejét kenjük meg pirospaprikás tojással, és forró sütőben süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése