Ads 468x60px

Pages

Bagolyszem

2556.

HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 evőkanál tejföl,
3 tojássárgája,
a töltelékhez:
1 üveg meggy- vagy cseresznyebefőtt,
a tetejére:
3 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
15 dkg darált dió.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, és osszuk 2-3 cipóba. Nyújtsuk ki a cipókat vékonyra, a szélükre halmozzunk hosszában kimagozott gyümölcsöt, majd a két oldalát óvatosan középre tekerjük fel. Tegyük kivajazott tepsibe, és a diós krémet töltsük a tetejére, ahol a tekercs összeér. Előmelegített sütőben süssük. A tetejére a krémhez verjük fel a tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött, a végén keverjük bele a darált diót.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése