2561.
HOZZÁVALÓK:
8 tojásfehérje,
10 dkg cukor,
8 dkg darált, pörkölt mogyoró,
4,5 dkg liszt,
10 dkg reszelt csokoládé,
párizsi, vagy mogyorókrém.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a
tojásfehérjéből a cukorral, könnyedén keverjük hozzá a liszttel és a mogyoróval
összekevert csokoládét. Kivajazott, lisztezett pléhen 6 db vékony lapot süssünk
belőle. Miután kihűltek, jól kikevert párizsi krémmel töltsük meg, formásan vágjuk
körül, a tetejét, és az oldalát is vékonyan kenjük be. A tetejét
csokoládéforgáccsal szórjuk be, és hideg helyen fagyasszuk ki. Pörkölt mogyorós
vajas krémmel is tölthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése