Ads 468x60px

Pages

Bohémtorta

2561.

HOZZÁVALÓK:
8 tojásfehérje,
10 dkg cukor,
8 dkg darált, pörkölt mogyoró,
4,5 dkg liszt,
10 dkg reszelt csokoládé,
párizsi, vagy mogyorókrém.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből a cukorral, könnyedén keverjük hozzá a liszttel és a mogyoróval összekevert csokoládét. Kivajazott, lisztezett pléhen 6 db vékony lapot süssünk belőle. Miután kihűltek, jól kikevert párizsi krémmel töltsük meg, formásan vágjuk körül, a tetejét, és az oldalát is vékonyan kenjük be. A tetejét csokoládéforgáccsal szórjuk be, és hideg helyen fagyasszuk ki. Pörkölt mogyorós vajas krémmel is tölthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése