Ads 468x60px

Pages

Napsugártorta

2558.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
2 tojás,
10 dkg + 3 evőkanál cukor,
1 dl tej,
1 kávéskanál élesztőpor,
csipetnyi só,
50 dkg sárgabarack,
50 dkg őszibarack,
3 evőkanál vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk a lisztet egy mély tálba, közepébe nyomjunk mélyedést, öntsük bele a tojásokat, adjuk hozzá a 10 dkg cukrot, az élesztőporral elkevert tejet és egy csipetnyi sót. Keverjük össze, dagasszuk meg, takarjuk le, és langyos helyen hagyjuk 45 percig kelni. A barackokat mossuk és hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk nem túl apró kockákra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki. A sütőt 160 fokra melegítsük elő. A megkelt tésztát akkorára nyújtsuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőformát, és az oldalára is jusson. A tészta tetejét vegyesen szórjuk meg a gyümölcsdarabokkal, a 3 evőkanál cukorral, és locsoljuk meg a vajjal. A sütőben kb. egy órát süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése