Ads 468x60px

Pages

Török sajtos batyu

2549.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg kemény sajt,
20 dkg liszt,
2 tojás,
2 dkg élesztő,
2 evőkanál tej,
1 kockacukor,
1 csokor petrezselyem,
4 evőkanál olaj,
2 evőkanál víz,
só,
bors.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt kevés langyos tejjel és egy kockacukorral. Ezután dolgozzuk el a liszttel és adjuk hozzá a tojásokat, egy kevés vízzel kemény tésztát gyúrva belőle. Nyújtsuk ki vékonyra. A sajtot reszeljük rá, szórjuk meg petrezselyemmel. Az elnyújtott tésztát vágjuk derelyevágóval kb. 15 cm nagy kockákra.  Közepükre tegyünk 1-1 kávéskanál reszelt sajttölteléket. Átlósan hajtsuk be, a széleit nyomogassuk le. Kenjük meg a tetejüket tojássárgával. Vigyázzunk, hogy levegő nem maradjon a táskákban, a széleket jól nyomkodjuk le.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése