Ads 468x60px

Pages

Kokimassza

2562.

HOZZÁVALÓK:
6 tojásfehérje,
12 dkg cukor,
6 dkg liszt,
10 dkg őrölt, pörkölt mogyoró.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával, majd fakanállal könnyedén keverjük hozzá az őrölt mogyoróval összekevert lisztet. Egy deszkát nedvesítsünk meg, fehér papírral takarjuk be, és sima csővel ellátott formálózsákból formáljunk kis fánkokat. Finom cukorral szórjuk be, és félig nyi­tott sütőben süssük világosra. A papírról szedjük le, és tetszés szerinti krémmel (kávé, csokoládé, vanília, párizsi) töltsük meg, majd a krémhez illő fondánnal von­juk be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése