Ads 468x60px

Pages

Almás sajtpuding

 2674.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg Pannónia sajt,
2 alma,
4 tojás,
5 dkg rizsliszt,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
curry,
szerecsendió,
őrölt fehérbors,
só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le a Pannónia sajtot, és tegyünk félre 5 dkg-ot. A tojások sárgáját a tejjel, a rizsliszttel és a fűszerekkel keverjük habosra. Adjuk hozzá a lereszelt almát és a 25 dkg lereszelt sajtot. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a sajtos masszához, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Öntsük kivajazott tűzálló tálba, a tálat állítsuk vízzel telt tepsibe. Tegyük közepesen meleg sütőbe, és addig gőzöljük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad rá. Közben a tejfölt sózzuk meg, keverjük össze a maradék reszelt Pannónia sajttal, és öntsük a megsült sajtpudingra.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése