Ads 468x60px

Pages

Fonatos kalács

 2678.

HOZZÁVALÓK:
a kovászhoz:
4 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 kockacukor,
5 dkg liszt,
a tésztához:
1/2 kg liszt,
1,5-2 dl tej,
4 kockacukor,
15 dkg vaj,
3 tojássárgája,
1 tojás,
csipetnyi só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Kelesszük meg az élesztőt a tejben. Azután a tészta hozzávalóiból dagasszuk ki alaposan a lisztet, a sót, a kockacukrot, a megkelt élesztőt és a tejet, hogy közepes keménységű legyen. Egyenként üssük bele a 3 tojássárgáját, mindegyik után dagasszuk ki jól. Lassanként adjuk hozzá az olvasztott vajat és ezzel is dolgozzuk ki jól. Betakarva, meleg helyen hagyjuk kelni. Miután megkelt, tetszés szerint fonjuk meg, és kivajazott tepsibe téve, újra hagyjuk kelni, majd tojással kenjük meg, és jól kifűtött sütőben lassan süssük szép pirosra.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése