Ads 468x60px

Pages

Házi krémes

 2671.

HOZZÁVALÓK:
1 csomag leveles tészta,
16 tojás,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
4 dkg zselatin,
1 l tej,
2 csomag vaníliáscukor,
30 dkg porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Nyújtsuk a leveles tésztát 2 lapba, tepsi nagyságúra és süssük meg. Az egyik megsült lapot helyezzük a tepsibe, a kész krémet öntsük rá és simítsuk el. A másik lapot vágódeszkán daraboljuk megfelelő méretű kockára, és helyezzük a krém tetejére. A krémhez keverjük el a tojások sárgáját a cukorral, adjuk hozzá a liszttel már elkevert zselatint, lassan keverjük hozzá a tejet, gyenge tűznél főzzünk belőle sűrű krémet. Amikor megfőtt keverjük hozzá a vaníliáscukrot. Amíg hűl, a tojások fehérjéből verjünk nagyon kemény habot, ezután a porcukorral verjük tovább. A langyos krémet fokozatosan verjük a felvert habhoz, és azonnal öntsük rá az alsó lapra, mert később a krémmel nem lehet dolgozni, annyira kemény lesz. Dermesztés után a kockáknak megfelelően vágjuk fel és tálalhatjuk.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése