Ads 468x60px

Pages

Kivitorta

2677.

HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
3 evőkanál + 7,5 dkg porcukor,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál őrölt mandula,
3 evőkanál citromlé,
3 dl joghurt,
3 csomag tortazselé (színtelen),
3,5 dl tejszín,
2,5 dl fehérbor (édeskés),
ízlés szerint só,
8 kivi,
1 csomag habfixáló.
 
ELKÉSZÍTÉS:
2 tojásfehérjét verjünk kemény habbá. Keverjünk hozzá 2 evőkanál cukrot. Forgassunk bele 2 tojássárgáját, 2 evőkanál lisztet és a mandulát. Öntsük sütőpapírral bélelt, kerek tortaformába (28 cm), és tegyük előmelegített sütőbe. 180-200 fokon 15 perc alatt süssük meg. Keverjük el a maradék 2 tojássárgáját 7,5 dkg cukorral és a citromlével. Adjuk hozzá a joghurtot és 2 csomag tortazselét, tegyük vízgőzre, és ha sűrűsödik, keverjük bele a tejszínből vert habot. Ezt kenjük rá a kisült tésztalapra, és rakjuk hűtőbe. A kivit hámozzuk meg, és vágjuk karikára. A torta tetejére 1 csomag tortazseléből, a fehérborral, 1 evőkanál cukorral készítsünk bevonatot és öntsük rá.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése