Ads 468x60px

Pages

Kalács római tálban

 2679.

HOZZÁVALÓK:
2 dkg élesztő,
2 evőkanál cukor,
1 dl tej,
2 evőkanál vaj,
2 tojás,
30 dkg liszt,
csipetnyi só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt és a cukrot keverjük össze, adjuk hozzá a tejet, a tojásokat, a vajat, a sót és a lisztet. Dolgozzuk ki simára, és letakarva fél órát pihentessük. A római tálat 20 percre áztassuk meleg vízbe, majd a megkelt tésztából formáljunk nagyobb gombócokat, és helyezzük egymás mellé a tálban. Lefedve újabb 20 percig pihentessük. A lefedett tálat tegyük hideg sütőbe, és 200-250 fokon 40 percig süssük. Frissen főzött házi kakaóval tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése