7.

HOZZÁVALÓK:
5 dkg aszalt gyümölcs,
20 dkg nyers marcipánmassza vagy gesztenyepüré,
20 dkg liszt,
5 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
15 dkg sárgabarack dzsem,
4 evőkanál porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk, forró vízbe áztatjuk, majd összekeverjük a marcipánmasszával vagy a gesztenyepürével, a liszttel, a vajjal, a tojással, sima tésztát gyúrunk belőle. Lefedve fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Utána 3 cm vastagra kinyújtjuk, és szív formákra szaggatjuk. A szívek felét egy kisebb szívformával kiszúrjuk. A tészta maradékot újra összegyúrjuk, és további szívformákat vágunk ki belőle. Utána sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tesszük a szíveket, és a szegélyeket, és nem túl forró sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. A dzsemet felmelegítjük és megkenjük vele a szíveket. A szegélyeket is bekenjük, majd megszórjuk porcukorral és így helyezzük rá a megkent szívekre.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése