4.
HOZZÁVALÓK:
Tésztához:
25 dkg vaj,
3 tojás sárgája,
1 csomag sütőpor,
15 dkg cukrot,
1 citrom reszelt héja és leve,
50 dkg liszt,
fél csomag vaníliás cukor,
Töltelékhez:
meggy íz
4 tojás fehérje
15 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához szükséges alapanyagokat összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét vastagra nyújtjuk és egy nagyobb tepsi aljára egyenletes vastagon elhelyezzük. Meggy ízzel vastagon megkenjük, melyre még külön rétegben a tojásfehérjének a kemény habját, melyet porcukorral keverünk el, rákenjük. A félretett tésztából ceruzavastagságú rudakat sodrunk és a habrétegre rácsokat készítünk. Forró sütőben sütjük, míg a tésztarács szép sárgára sül. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése