5.
HOZZÁVALÓK:
1 pohár joghurt vagy kefir,
1 pohár cukor,
csipetnyi só,
1 pohár liszt,
fél csomag sütőpor,
fél pohár olaj,
20 dkg bármilyen gyümölcs.
Mérőeszköz a joghurtos pohár.

ELKÉSZÍTÉS:
A joghurtot, cukrot, tojást egy tálban kikeverjük, az olajat lassan csurgatva hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük és beletesszük. Alaposan kikeverjük. Közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk és kilisztezünk. A tésztát a tepsibe terítjük. A gyümölcsöt lisztben meghempergetjük és a tészta tetejére szórjuk. Így nem süllyed le az aljára. A sütőt kb. 10 percig előmelegítjük. Közepes melegen először felső, majd alsó lángon sütjük kb. 25 percig. Az adagot megduplázhatjuk, nagyon sok lesz belőle. Nem szárad ki, 1 hétig is puha marad.
Add a Startlaphoz
1 Response
  1. Névtelen Says:

    jó lett ,köszi a receptet :)


Megjegyzés küldése