3.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
40 dkg liszt,
30 dkg Rama margarin,
15 dkg porcukor,
fél csomag vaníliás cukor,
3 tojás sárgája,
fél citrom reszelt héja,
csipetnyi só.
A töltelékhez:
80 dkg fagyasztott szilva,
10-10 dkg darált dió és háztartási keksz,
18 dkg cukor,
1 púpozott kiskanál őrölt fahéj.
A nyújtáshoz:
5-6 dkg liszt.
A tepsi kikenéséhez:
vaj vagy margarin.
A lekenéshez:
1 tojás.


ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a lisztet átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval olyan gyorsan gyúrjuk össze, hogy a margarinnak ne legyen ideje megolvadni. A tésztát letakarjuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. A töltelékhez a szobahőmérsékleten kiengedett, lecsöpögtetett gyümölcsöt kimagozzuk, a dióval meg a keksszel összedolgozzuk, a cukorral ízesítjük, a fahéjjal fűszerezzük. Ha túl híg lenne, kekszet reszelhetünk még bele. A tésztát elfelezzük, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd kivajazott tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 8 perc alatt elősütjük. Utána a tölteléket egyenletesen rászórjuk, a maradék kinyújtott tésztával betakarjuk. Felvert tojással megkenjük, végül villával berácsozzuk. Ugyancsak villával megszurkáljuk és a sütőbe visszatolva, továbbra is közepes lánggal 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, esetleg porcukorral megszórjuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése