8.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg rétesliszt,
2 dkg élesztő,
3 tojás,
1,5 dl tej,
1 evőkanál cukor,
kb. 4 dl olaj a sütéshez,
kakaópor vagy étkezési csokoládé a tálaláshoz.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet átszitáljuk, az élesztőt összemorzsoljuk, a tojások sárgáját egy tálkába választjuk, a tejet egy csöppet meglangyosítjuk. Az elmorzsolt élesztőt egy kevés langyos tejjel és egy pici liszttel megkelesztjük. A megkelt élesztőt a liszttel, a cukorral, 1 csipet sóval, a tojások sárgájával és a tejjel egy tálban addig verjük, míg hólyagos nem lesz. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tésztához keverjük, és ezzel is jól összedolgozzuk, majd egy félóráig meleg helyen pihentetjük. Az olajat megforrósítjuk, és a megkelt tésztából néhány evőkanálnyit beleteszünk. Egyszerre csak pár darabot, mert sütés közben megdagad. Aranysárgára sütjük. Kiszedjük, konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük vagy szalvétán leitatjuk, és azonnal meghempergetjük cukros kakaóporban vagy leöntjük olvasztott csokoládéval.
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése