Ads 468x60px

Pages

Lúdlábtorta

532.
HOZZÁVALÓK:
a kakaós piskótához:
5 tojás,
10 dkg cukor,
11 dkg liszt,
1 dkg kakaópor,
a krémhez:
40 dkg cukor,
2 dl tejszín,
75 dkg vaj,
20 dkg kakaópor,
20 dkg meggy,
rum,
a tetejére:
tortabevonó,
vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat kikeverjük a cukor harmadával, a fehérjéket pedig a maradék kétharmaddal. Mindkettőt keverőtálba rakjuk, beleszórjuk a liszttel elkevert kakaóport, és összedolgozzuk. A masszát papírral kibélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt és a cukrot felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kakaóport, és 25 dkg vajat, alaposan összedolgozzuk, és hagyjuk kihűlni. Ekkor habverővel a maradék vajat is belekeverjük, és a krém felét rákenjük a piskótára. Elosztjuk rajta az előzőleg rumba áztatott meggyet, és a tetején elsimítjuk a többi krémet is. A tortabevonót a vajjal kikeverjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a tortát. Hűtőbe tesszük, és 2 órán át pihentetjük. Tálaláskor háromszög alakúra vágjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése