Ads 468x60px

Pages

Márványkuglóf

531.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
4 tojás,
1,5 dl tej,
2 cl rum,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
3 evőkanál kakaópor,
só,
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőporral elkevert lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukorral és a vaníliáscukorral habosra kevert margarint. Beleütjük a tojásokat, kissé megsózzuk, majd rummal ízesítjük. Tejjel locsolgatva csomómentesre dolgozzuk, kétfelé osztjuk, és egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. A kétféle masszát egymással váltogatva, egy vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt, kétliteres kuglófformába kanalazzuk. A tetejét elegyengetjük, majd meleg sütőben aranysárgára sütjük. Tálaláskor a hideg kuglófot felszeleteljük, és gazdagon meghintjük porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése