Ads 468x60px

Pages

Almás-csokis sütemény

856.
Tegyey Elemérné receptje
HOZZÁVALÓK:
25 dkg cukor,
25 dkg alma,
6 dkg mandula,
4 dkg mazsola,
4 dkg rizsliszt,
10 dkg étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük sűrűre a hámozott, reszelt almát a cukorral egy tűzálló tálban. Keverjük hozzá az étcsokoládét, illetve a rizslisztet, és 3-4 percig főzzük tovább. Végül még melegen tegyük bele az apróra vágott mandulát, és a mazsolát. A kihűlt, kemény tésztát adagoljuk cukorral meghintett tálra, és formáljunk belőle rudakat. Hagyjuk 1-2 napig szikkadni, és vizes késsel daraboljuk fel. Alufóliába csomagolva nem szárad ki, sokáig eláll.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése