867.
Pető Lászlóné receptje
HOZZÁVALÓK:1 csomag félkész piskótatorta,
1 csomag csokoládékrémpor,
7,5 dl tej,
10 dkg cukor,
kevés rum,
1 pohár tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk 2x3 cm hosszú csíkokra a piskótatortát. Üvegtálba rakjunk le belőle egy sort, és locsoljuk meg rummal. Közben kevés tejben oldjuk fel a csokoládékrémport. A maradék tejet forraljuk fel a cukorral, és forrás közben folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a feloldott krémport. Nem kell sűrűre főzni, maradjon egy kissé folyós. Még melegen öntsük rá az első sor piskótára, majd fedjük be ismét piskótadarabokkal, és ezt ismételjük addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére krémöntet kerül. Hűtsük le, és tálaláskor nyomjunk a tetejére tejszínhabot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése