Ads 468x60px

Pages

Habgaluska

866.
Dr. Rudnyánszky Antalné
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
5 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 dkg liszt,
4 dkg vaj,
málnaszörp.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből. Adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliáscukrot. Keverjünk össze 3 evőkanál habot a tojássárgákkal, majd adjuk hozzá a többi habot is. Szitáljuk rá a lisztet, és az egészet keverjük össze óvatosan. Olvasszuk fel a vajat egy lapos, tűzálló tálban, és szaggassunk bele a masszából egy kávéskanállal galuskákat. Előmelegített sütőben, alsó lángon 10 percig süssük. Hintsük meg porcukorral, és málnaszörppel kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése