Ads 468x60px

Pages

Habos málnatorta

849.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
8 dkg margarin,
2 tojás,
1/2 citrom lereszelt héja,
csipetnyi só,
1 evőkanál porcukor,
hideg tej,
málnalekvár,
50 dkg málna,
1 evőkanál cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, a lereszelt citromhéjjal, a sóval, a porcukorral, és annyi hideg tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Pihentessük 1 órán keresztül hűvös helyen, majd nyújtsuk vékony, kerek lappá, és béleljük ki vele a tortaformát úgy, hogy magas pereme is legyen. Szurkáljuk meg a tésztát egy villával, és közepes tűzön süssük világossárgára. Ekkor a tészta belsejét kenjük meg málnalekvárral, rakjuk ki a friss málnával, és simítsuk a tetejére a tojásoknak a cukorral keményre vert habját. Toljuk vissza a sütőbe, de azt vegyük vissza kicsire, hogy a hab a tetején inkább csak száradjon. Akkor jó, amikor a teteje is rózsaszínűvé válik. A tortát a lekapcsolt sütő nyitott ajtaja mellett hagyjuk kihűlni, nehogy a hab összeessen.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése