850.
HOZZÁVALÓK:5 tojássárgája,
25 dkg porcukor,
6 dkg csokoládé,
6 dkg fehér kenyér,
1/2 dkg őrölt fahéj,
1/2 dkg őrölt szegfűszeg,
1/2 citrom lereszelt héja,
20 dkg őrölt mandula,
gyümölcslekvár,
csokoládémáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a reszelt csokoládét, a pirított, reszelt és átszitál fehér kenyeret, az őrölt fahéjat és szegfűszeget, a lereszelt citromhéjat, és végül az őrölt mandulát. Vajjal kikent formában, mérsékelt tűzön süssük. Vágjuk ketté, és töltsük meg ízlés szerint választott gyümölcslekvárral, majd vonjuk be csokoládémázzal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése