Ads 468x60px

Pages

Apátfalvi mézeskocka

876.
Fejes Ferencné receptje
HOZZÁVALÓK:
7 dl tej,
4 evőkanál méz,
30 dkg cukor,
15 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
2 tojás,
90 dkg liszt,
5 evőkanál búzadara,
1 csomag vaníliáscukor,
22 dkg baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk 2 dl tejet a mézzel, meg a cukorral, és 10 dkg vajjal 10 percig. Miután kihűlt, keverjük bele a szódabikarbónát, a tojásokat, és a lisztet. Osszuk a tésztát 3 részre, egyenként nyújtsuk ki és süssük meg őket. Kenjük a baracklekvárt az első két lap közé. A második és harmadik lap közé a következő krémet kenjük: főzzünk fel 1/2 l tejet a búzadarával, meg a vaníliáscukorral, és langyosra hűtést követően keverjük ki a maradék vajjal, és a porcukorral. A kész tészta tetejét hintsük meg vaníliáscukorral, és tálalás előtt vágjuk négyzetekre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése