1172.
HOZZÁVALÓK:
4 nagy alma,
15 dkg cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál fahéj,
3 szem tört szegfűszeg,
csipetnyi só,
2 evőkanál mazsola,
4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt,
2 evőkanál apróra vágott, cukrozott narancshéj,
2 evőkanál tört mandula,
10 szem dióbél.

ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg, és reszeljük le az almát, majd keverjük el alaposan a cukorral. Adjuk hozzá a nyers tojást, a lisztet, és a sütőport, majd addig kevergessük, amíg homogén, habos masszát kapunk. Fűszerezzük a fahéjjal, a szegfűszeggel, és a sóval. Adjuk hozzá a mazsolát, az ízlés szerint választott gyümölcsöket, a cukrozott narancshéjat, a diót, és végül a mandulát. Simítsuk a masszát egy szögletes, kivajazott, kilisztezett formába, és takarjuk le alufóliával. Tegyük előmelegített sütőbe, és mérsékeljük a lángot közepesre. Egy órányi sütést követően ellenőrizzük hurkapálcával, hogy átsült-e alaposan. Ha igen, borítsuk deszkára, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűvös helyen sokáig eláll.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése